Toamna își face de cap cu gradele din termometre, dacă săptămâna care tocmai s-a încheiat temperaturile nu au trecut de 18 grade, weekendul acesta temperaturile au depășit 25 de grade. Vremea a fost propice pentru evenimentele care s-au petrecut în Prahova.

În perioada 19 – 22 octombrie 2023, Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești, în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploiești, au organizat „Zilele Teatrului de Revistă”, un eveniment prin care s-a dorit să se celebreze farmecul și strălucirea acestui gen teatral și să se aducă în prim-plan tradiția revistei, oferind, în același timp, un cadru modern și captivant pentru a o redescoperi.

Băieții de la CSM Petrolul Ploieşti au avut un meci important  pe data de 20 octombrie în cadrul Ligii Naţionale de Baschet Masculin „Getica 95” la Sala Olimpia din Ploiești, în care au ieșit invingători. Și echipa de la CSM Petrolul Ploiești U16 a ieșit învingători în meciul disputat în acest weekend. De asemenea a fost weekendul fetelor de la secția de handbal a CSM Ploiești, când toate cele trei echipe ale clubului au câștigat.

„Velocrosul castanilor” de la Florești Prahova, de pe Domeniul Cantacuzino a fost asaltat atât de cei mici cât și de cei mari dornici de mișcare și de pedalat.

Și la Câmpina au avut loc o serie de evenimente în weekendul care a trecut, de la evenimente caritabile, la evenimente culturale. A fost prezent și Doru Octavian Dumitru care a adus voie bună și amuzament în rândul participanților la show-ul lui. A fost un weekend plin. Gradul de ocupare la Câmpina a fost de 90%.

Până pe 30 octombrie 2023, la AFI Ploiești, are loc expoziția de picturi „Jazz in Colors”, care face parte din cea de-a XVIII-a ediție a Ploiești Jazz Festival, organizat de Filarmonica Paul Constantinescu – Ploiești. Într-un cadru ce îmbină muzica și pictura, sunteți invitați să apreciați tablourile pictate de elevii de la Colegiul de Arta “Carmen Sylva” Ploiești, România.

Eveimentele continuă și în perioada următoare. Casa de Cultură a Studenților Ploiești organizează în data de 24 octombrie 2023 „Crosul Tineretului”, eveniment finanțat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Evenimentul va avea loc în Parcul Memorial „Constantin Stere” Bucov, începând cu ora 16:30.

În perioada 25-29 octombrie 2023, Filarmonica “Paul Constantinescu” împreunã cu Primãria Municipiului Ploieşti şi alţi sponsori şi parteneri organizeazã a XVIII-a ediție a Festivalului “Ploiești Jazz Festival”. Sperând că programul acestei ediții va satisface gusturile până la cele mai exigente în materie, vă invităm să vă bucurați de cinci zile de muzică la cel mai înalt nivel alături de unele dintre cele mai mari nume de jazz din lume. Detalii aici 

„Cu bicicleta la Piatra Arsă” – Ca în fiecare an, se urca la 2000 de metri altitudine, fiecare în ritmul lui, într-o tură pe cont propriu, pe care participanții o vor începe însă împreună. Tura e dificilă și nu se recomandă amatorilor fără măcar o urcare de 1000 de metri în ultima lună. 24 de km, 1400 de metri diferență de nivel. Se estimează că urcarea ar putea dura între 3 și 4 ore. Plecarea comună e de la fântâna arteziană din Parcul Central – Dimitrie Ghica – Sinaia duminică 29 octombrie, ora 11 dimineața.

Un octombrie energizant în Prahova – muzică – cultură – sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *