Toamna este anotimpul cel mai colorat din an. În multe din localitățiele din Prahova oamenii se bucură de culori în târguri și la spectacole celebrând roadele toamnei.

 În perioada 12-15 octombrie, la Breaza s-au sărbătorit zilele oraşului. La 520 de ani de atestare documentară a localităţii lor, brezenii s-au bucurat de o aniversare deosebită de la care nu au lipsit concertele, târgul de toamnă şi tot felul de activităţi creative care s-au înscris în conceptul „Breaza frumoasă”. 

Pe 13 octombrie a început la Ploiești „Târgul de Toamnă”, în parcarea Palatului Culturii, zona parc Toma Socolescu. Până pe 22 octombrie ploieștenii și cei care ajung în zonă se pot bucura de roadele toamnei.

 La Ploiești vineri, 13 octombrie, a avut loc o seară folclorică susţinută de Orchestra Folclorică “Flacăra Prahovei”, din cadrul Filarmonicii Ploiești. Dirijor: Marian Dovîncă. Soliști: Gelu Voicu, Traian Frîncu, Gigi Stoica, Adriana Deaconu, Violeta Barac. Invitați: Daniela Condurache, Grupul Folcloric “Ciobănașu’ de la munte”, Ansamblul Folcloric “Flacăra Prahovei”, Coregraf: Marian Marinică

Tot în Ploiești în perioada 13-14 octombrie s-a desfășurat cea de-a XXIV-a ediție a concursului național de interpretare a muzicii folk „Festivalul Castanilor – In memoriam Gabi Dobre”, un eveniment de marcă al orașului Ploiești, care a adus împreună, pe aceeași scenă, atât interpreți aflați la început de drum, cât și artiști consacrați, ca Marius Glonț & Chitara Prahovei, Maria Magdalena Dănăilă, Tituș Constantin, Fără Zahăr, Omnis, Dana Florian, Ducu Bertzi&Friends, Mircea Vintilă.

Tot în aceeași perioadă a avut loc o Retro Paradă la Ploieşti Shopping City, unde au putut fi admirate maşini retro şi electro în același loc.

Acesta a fost ultimul weekend când micii şi marii spectatori s-au putut întâlni cu proiectul „După blocuri-teatru în cartiere„. Păcală a amuzat pe toată lumea vineri în Parcul Vest, iar sâmbătă la locul de joacă din strada Arieşului-Mihai Bravu.

Duminică la Hipodromul din Ploiesti s-a desfășurat Derbyul României la Galop Carol I, au fost curse de galop și de trap, dar și un concurs inedit de pălări.

Vineri, 13 octombrie, la Băicoi  a cântat Ducu Bertzi la clubul Touche. 

 

Evenimentele lunii octombrie nu s-au încheiat în acest weekend și perioada următoare fiind foarte ofertantă

Pe data de 19 octombrie, la orele 19.00, sunteți invitați la Casa de Cultură- Geo Bogza din Câmpina pentru o porție zdravănă de râs. Invitat special Doru Octavian Dumitru.

Lumea filmelor bune ne așteaptă în  perioada 20-21 octombrie la Câmpina, unde are loc Festivalul Tenaris Cinelatino, oferit comunității de TenarisSilcotub, care aduce împreună drame, comedii și filme de aventură, precum și filme special alese pentru copii și familie. Premiere din România și din America Latină, toate cu povești ce merită văzute, așteaptă să le descoperi alături de familie și prieteni. Intrarea este liberă la toate proiecțiile din program. Detalii aici

Sâmbătă 21 octombrie 2023 sunteți invitați să descoperiți frumusețea toamnei pe Domeniul Cantacuzino din Florești Prahova.  Acest frumos eveniment dedicat întregii familii- ”Velocrosul castanilor” a ajuns la a III-a ediție. Înscrierea și participarea la eveniment este gratuită în limita a 150 de persoane. Detalii aici

Pe 21 octombrie, sunteți invitați la o tură cu bicicleta prin frumoasa Vale a Doftanei, să savurați culorile toamnei și ultimele zile calde ale sezonului. Tura este destinată tuturor amatorilor de ciclism, cu un nivel fizic mediu. Se va parcurge o distanță de 85 km, cu o diferență de nivel de 1000-1200 m pe asfalt și drum forestier. Dificultate: mediu. Traseul este caracterizat de o urcare lungă și o coborâre la fel de lungă. Detalii aici

 Ploiești Jazz Festival, ajuns la cea de-a XVIII-a ediție, se va desfășura în perioada 25-29 octombrie 2023 la Filarmonica Ploiești. Biletele pot fi achiziționate de la Casa de Bilete a Filarmonicii sau online de pe filarmonicaploiesti.ro sau entertix.ro. Detalii aici

Roadele toamnei sărbătorite în Prahova cu târguri și muzică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *