Echinocțiul de toamnă 2023, a avut loc in acest weekend. Fenomenul nu se produce la aceeaşi dată în fiecare an, din cauză că anul calendaristic nu este egal cu cel tropic.

Evenimentul marchează începutul toamnei astronomice, când noaptea este egală cu ziua, în orice loc de pe Pământ. Începând cu acest moment, ziua se va micșora în emisfera nordică, iar noaptea va crește, urmând ca durata de întuneric să ajungă la maximum la solstițiul de iarnă. Totodată, în acest interval se va trece la ora de iarnă.

Cu toate acestea, în Prahova evenimentele nu contenesc, turiștii încă preferă să petreacă zilele de weekend la munte, iar natura începe să-și arate peisajele fabuloase de toamnă.

Gradul de ocupare din acest weekend în stațiunile montane de pe Valea Prahovei a fost de 70% în timp ce la Câmpina gradul de ocupare a fost de 100% .

Week-end-ul 22-24 septembrie 2023 a adus noi și interesante acțiuni programate în cadrul Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor, care a început   în data de 1 septembrie și care urmează să se încheie pe 1 octombrie 2023 .

Au fost organizate de la serate la expoziții, de la prezentări de modă și jocuri de societate la concerte susținute de copii talentați cât și de trupe renumite de ex. Talisman.

Tot în weekendul care s-a încheiat 23-24 septembrie, a avut loc pe Stadionul din Lipănești – Campionatul Național de Oină Seniori – Turneul II Play-off organizat de Federația Română de Oină în colaborare cu Agenția Națională pentru Sport, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, ACS Ambiția Mădălin, Inspectoratul de Jandarmi Județean Prahova și Primăria Lipănești – judetul Prahova .

Tot în acest weekend s-a desfășurat cea de-a VIII-a ediție a evenimentului ecvestru Karpathia Horse Show. În cadrul acestui eveniment, a avut loc duminică 24 septembrie și remarcabila paradă de eleganță. Publicul a fost pe deplin încântat și de această ediție.

Pentru weekendul care urmează, programul evenimentelor este unul foarte încărcat în Prahova, astfel că cei dornici dedistracție nu se vor plictisi.

În perioada 29 septembrie – 01 octombrie 2023 se vor derula la Ploieşti sub egida Administraţiei Prezidenţiale manifestările prilejuite de cea de-a X-a ediţie a festivalului cu titlul „ALFABETUL CONVIEŢUIRII”, – proiect iniţiat de Uniunea Elenă din România şi desfăşurat în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploieşti, Filarmonica „Paul Constantinescu” din aceeaşi localitate, Consiliul Judeţean Prahova, Guvernul României – Departamentul pentru Relaţii Interetnice şi Ministerul Culturii. Vor fi 3 zile în care vor evolua pe scena festivalului peste 900 de persoane. Cele peste 25 de ore alocate dansului și muzicii în interpretarea a peste 50 de ansambluri și soliști consacrati din România și Grecia vor încânta publicul prezent. Pe lângă spectacole, prezența standurilor de prezentare ale minorităţilor naţionale vor atrage atenția și vor pune în valoare frumusețea patrimoniului cultural al fiecărei etnii.

Ediția a XX-a a Sărbătorii Vinului – Valea Călugărească între 30 septembrie și 1 octombrie.

Sărbătoarea Vinului aduce un impresionant lineup la Valea Călugărească pentru una dintre cele mai mari serbări de toamnă din județ. Printre artiștii așteptați pe scenă se numără Andreea Bălan, Killa Fonic, Maria Buză & Ansamblul George Pătrașcu, RO MANIA, Steliana Sima, Ionuț și Doinița Dolănescu, Cristian Rizescu, alături de mulți alții, gata să încânte publicul și să celebreze recolta anului.Acest eveniment se d esfășoară în parcul central, începând cu ora 15:00. În plus față de bucuria degustării vinurilor locale, veți putea să vă delectați cu produsele din podgoriile producătorilor locali și să vă bucurați de momente muzicale memorabile.

APDT Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcțiuni de OMD, organizație de management al destinatiei, înregistrată din 2008 la inițiativa ANAT. Aceasta reunește într-un parteneriat public-privat alături actori din turismul prahovean Consiliul Județean, consili locale, hoteluri, agenți de turism, CCI Prahova, UPG.

APDT Prahova este membru în Consiliul Director al Alianța pentru Turism (APT), membru activ al Consiliului de brand al României, al grupului de lucru voucherele de vacanță, al grupului de lucru Organizații de Management al Destinațiilor (OMD) și de asemenea membru fondator și vicepreședinte Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT).

Echinocțiul de toamnă 2023 – început de toamnă astronomică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *