Ultimul weekend de vacanta a adus un numar mare de turisti in statiunile montane de pe Valea Prahovei. La Sinaia Busteni si Azuga s-a inregistrat un grad de ocupare de aproximativ 80%, la Campina si Breaza gradul de ocupare a fost de 100%.

In weekendul care tocmai s-a incheiat, 8-10 septembrie, a avut loc la Florești, pe Domeniul Cantacuzino „La Rock Music Festival” , un festival care a reusit sa aduca laolaltă trupe și artiști ai scenei rock, mii de fani ai acestora au fost prezenti la eveniment dar și persoane care au vrut sa se bucure de 150 de hectare de spațiu verde înconjurat de copaci, zone de camping pentru corturi și rulote, zone de relaxare, delicii culinare și food trucks, ample facilități de parcare de mașini și motociclete sau spații pentru artizani.

In cadrul festivalului, participantii la eveniment s-au putut bucura de zborul cu balonul cu aer cald. O premiera in Floresti.

Acest festival s-a aflat la prima editie si a intrat usor in topul celor mai mari festivaluri prahovene.

La Campina este in desfasurare festivalul Artelor si Sporturilor in cadrul caruia atat turistii cat si locuitorii orasului se pot bucura de diferite activitati, ca de exemplu in acest weekend pe data de 8 septembrie intrarile intre orele 17:00 – 20:00  la muzeele din Campina au fost gratuite: Muzeul Memorial „BP Hasdeu”, Muzeul Memorial „Nicolae Grigorescu” si Muzeul Schitelor lui Nicolae Grigorescu. Pe data de 9 septembrie a avut loc „Seara Cahul” – Spectacol extraordinar sustinut de ansamblurile Palatului de Cultura „Nicolae Botgros” din Cahul  (Republica Moldova)  Ansamblul Folcloric „Nufarul”, Ansamblul Folcloric „Izvorasul” , Ansamblul de Estrada „Bobocelul”  , Ansamblul Folcloric „Altita”, Studioul Teatral „Masca”, Iuventa- Majorette Show- de la orele 18:00 in Parcul regele Mihai I.

Pentru mai multe detalii despre programul festivalului și evenimentele care vor avea loc, puteți accesa site-ul Primăriei Câmpina la adresa http://www.primariacampina.ro/. Aici veți găsi informații actualizate despre activitățile planificate și modalități de participare la festival.

Tot la Campina, vineri 22 septembrie, începând cu orele 18:00, la Serata nr. 75, pe care o vom organiza la Casa Căsătoriilor Câmpina, în memoria lui Ștefan Alexandru-SAȘA, cel care ne-a încântat și ne-a bucurat cu prezența sa, dar și cu epigramele sale, de-a lungul multor evenimente organizate de către librăria Elstar.

Pe Domeniul Cantacuzino din Floreşti în perioada 22-24 septembrie are loc ediția a VIII-a a „Karpatia Horse Show 2023” , care găzduiește Concurs Complet Internațional de 4* și este etapa de calificare pentru Jocurile Olimpice de Vară de la Paris 2024. Pe lângă spectacolul complet al performanței sportive de vârf – dresaj, cross- country, sărituri peste obstacole, working equitation și demonstrații cu atelaje cu doi și patru cai, poți participa la concerte live, ateliere creative, demonstrații ecvestre, multiple activități în natura, experiențe culinare, aventura park, zonă dedicată design-ului inspirat de lifestyle-ul ecvestru și alte surprize. Alte detalii pe www.show.karpatiahorse.ro.

APDT Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcțiuni de OMD, organizație de management al destinației, înregistrată din 2008 la inițiativa ANAT.

APDT Prahova este membru în Consiliul Director al Alianța pentru Turism (APT), Vicepresedinte al Consiliului  Consultativ al Turismului și de asemenea membru fondator și vicepreședinte Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT).

Ultimul weekend al vacantei mari in Prahova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *