In minivacanta care tocmai s-a incheiat, unitatile de cazare de pe Valea Prahovei au fost ocupate in proportie de 95%, turiştii alegând să petreacă aici un weekend prelungit relaxant. Ziua copilului a facut punte comuna in acest an cu Rusaliile, astfel, turiştii s-au putut bucura de 5 zile libere in care au profitat de  plimbarile cu gondola la Sinaia, de plimbarile cu ATV-urile, de rollercoaster, tiroliana si telescaun la Busteni,  de plimbarile cu telegondola la Azuga, de înotul în piscina acoperită sau relaxarea la SPA şi terenurile de sport de care dispun hotelurile din staţiunile montane.

„Am avut un inceput de vacanta de vara  extrem de generos  in 2023, cu multe zile de relaxare si activități de recreere pentru familiile cu copii. Gradul de ocupare a crescut cu 10% fata de 2022  si speram ca va fi un sezon f bun in continuare!”  A declarat domnul presedinte APDT Adrian Voican.

In toate dintre statiunile turistice au fost organizate joi, 1 iunie, evenimente cu ocazia „Zilei Copilului”. La Ploiesti, la Breaza, la Sinaia.

La Breaza Joi- 1 iunie au fost organizate ateliere pentru copii. In sala Amfiteatru a Primariei Breaza, orele 15.00 s-a putut viziona filmul ”Veronica”.  Vineri 2 iunie, in sala Amfiteatru a Primariei Breaza, orele 16. 00 s-a putut viziona spectacolul „Pe aripile copilariei in pas de dans”.

Pe Domeniul Cantacuzino de la Floresti, a avut loc in perioda 1-4 iunie evenimentul „Karpathia Pony Show”. Vizitatorii s-au putut bucura de o serie de activități complexe, dar și relaxante.

La Sinaia a avut loc pe 3 iunie „Merch Mellows Streetband” – concerte in aer liber, acestea au avut loc intre orele 12:00-13:30 la Castelul Peles si intre orele orele 17:00-18:30 la  Casino Sinaia.

Ploieștiul a fost pentru două zile gazda etapei a doua a Campionatului Național de Îndemânare Auto (CNIA), Campionatului Național de Super Slalom (CNSS) și Campionatului Național de Vehicule Electrice (CNVE) 2023, eveniment organizat în perioada 3-4 iunie 2023, pe Bulevardul Independenței din Ploiești, de către Asociația GT Auto Club Sportiv în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploiești.

O parte dintre turisti, 10-15% s-au intors acasa de duminica, iar restul au ales sa se intoarca luni.

S-au format coloane pe sensul de urcare spre munte joi si vineri, si coloane pe sensul de coborare de la munte duminica si luni, in dreptul localitatilor Breaza, Comarnic, Busteni.

Umatoarea minivacanta va avea loc in perioada 12-15 august 2023.

Apdt Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcțiuni de OMD, organizație de management al destinatiei, înregistrată din 2008 la inițiativa ANAT. Aceasta reuneste intr-un parteneriat public-privat alături de Consiliul Judetean, consilii locale, hoteluri, agenții de turism, Camera de comert si industrie, UPG.

Apdt Prahova este membru in consiliul director al APT, membru activ al consiliului de brand al Romaniei, al grupului de lucru voucherele de vacanta, al grupului de lucru OMD, si de asemenea membru fondator si vicepresedinte FAPT.

Prahova in topul preferintelor turistilor si in minivacanta care tocmai s-a incheiat (Ziua Copilului – Rusalii)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *