In saptamana care a trecut, starea de alerta a expirat in Romania, si in acelasi timp toate restrictiile au fost ridicate, astfel ca masca nu mai este obligatorie nici in spatii deschise si nici in spatiile inchise, certificatul covid nu mai este necesar ,unitatile de primire turistica si restaurantele pot functiona fara restrictii de capacitate.

Vremea a fost buna in acest weekend, in unele zone s-au inregistrat temperaturi pozitive pe timpul zilei. Temperaturile cu minus pe timpul zilei s-au inregistrat in statiunile montane.

La Sinaia , Busteni si Azuga, s-a depus un nou strat de zapada, proaspat, motiv de bucurie pentru iubitorii sporturilor de iarna.
Weekendul acesta la Sinaia a avut loc ediția a XVII-a „Sinaia pe pârtie”, duminica 13 martie a avut loc prima zi a editiei Cupei de schi alpin, urmata de ziua de 14 martie, ziua a2a de concurs. Acest eveniment a avut peste 180 de participanti din toate categoriile de varsta, participantii acceptati au fost doar din randul locuitorilor orasului Sinaia.
Gradul de ocupare la Sinaia pentru cest weekend a fost de 60%.

La Busteni si Azuga, partiile au fost intr-o stare foarte buna datorita stratului nou de zapada depus, au functionat instalatiile prin cablu, partiile deschise cu program normal. Parcul de distractie din zona partiei  a fost deschis si el, partia de sanii, a fost deschisa.
Gradul de ocupare pentru Busteni si Azuga a fost de 60-70 %.

La Campina si Breaza gradul de ocupare s-a situat intre 70-80%. Nu au fost evenimente in acest weekend.

La Ploiesti, in acest weekend, au avut loc meciurile pe care echipele de handbal juniori 3, respectiv baschet masculin „U19” le-au susţinut, sâmbătă şi duminică, pe teren propriu la Sala „Olimpia”.

Teatrul Toma Caragiu a organizat evenimente artistice in sala Teatrului de Animație, astfel ca v, , ., și ̆, , . ̦ ., telespectatorii au putut viziona „ ” care i-a purtat pe cei mici într-o călătorie palpitantă într-un tărâm de basm.

Simbol al copilăriei eterne, al refuzului de a deveni adult, Peter Pan este un băiat curajos și curios, căruia îi place aventura și este ocrotit de Clopoțica, o zână mereu pusă pe ceartă. Povestea devine și mai palpitantă când își face apariția Wendy, o fetiță din lumea reală, care încă mai crede în zâne și magie.

Ŝ̆̆, , și ̆, , ., sala Teatrului „Toma Caragiu”, s-a putut viziona ”, după o concepție muzicală de Marius Mihalache este dedicat amintirii Mariei Tănase, o artistă inconfundabilă, care a trăit și a cântat așa cum a simțit: cu o pasiune inegalabilă. Spectacol-concert ̆ ̆̆ – ̆”. „Datorită ei, cântecul popular românesc a devenit cunoscut în lumea întreagă”.

Pentru prima dată după doi ani de pandemie, locurile nu au mai fost limitate in salile de sport, in salile de spectacole, etc. ci din contra, spectacolele s-au ținut cu sala plina.

Apdt Ph este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcțiuni de OMD, organizație de management al destinatiei, înregistrată din 2008 la inițiativa ANAT.

Apdt Prahova este Asociatia reprezentativa din turismul judetean, înregistrată in 2008 ca parteneriat public-privat si care reunește alături de Consiliul Judetean, consilii locale, hoteluri, agenții de turism, Camera de comert si industrie, UPG.

Primul weekend fara restrictii in Prahova dupa aproape doi ani de pandemie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *