De mai bine de 10 zile viața s-a schimbat. La nivel national Romania primește un număr urias de vizitatori străini, dar care nu sunt turiști – cum ne-am fi dorit, ci refugiați, fugind de suferințele războiului.

Multi romani, persoane obișnuite sau organizații au sărit in ajutorul celor afectați.
Dintre membri asociației noastre îi amintim pe cei de la hotel Carpatina Sinaia, Clinica medicala Sanconfind .

Apdt Prahova a inițiat platforma “Prahovenii ajuta Ucraina”  – https://www.facebook.com/groups/437827128029142/ care pune in legătura pe cei care oferă ajutor cu cei care solicita sprijin.

Cu toate acestea, in Prahova, pe langa mobilizarea acordarii ajutor refugiatilor, au loc si niste evenimente, unele dedicate refugiatilor, unele avand rol de atractie a turistilor.
De exemplu pe data de 3 martie, a avut loc la Filarmonica din Ploiesti un concert dedicat refugiatilor ucrainiei.

Teatrul Toma Caragiu, dupa cum bine ne-a obisnuit. In fiecare weekend ofera programe artistice. Vineri,4 martie s-au implinit 45 de ani de la moartea lui Toma Caragiu.
Pentru onorarea amintirii acestei mari personalități , au fost organizate o serie de manifestări. „ ”, la care au participat și elevi ai școlii „Toma Caragiu” In foyerul teatrului, actorul ̂ a evocat personalitatea marelui artist și viața sa închinată scenei, în cadrul evenimentului.

Tot vineri, , și sâmbătă, ,ora ., sala Teatrului „Toma Caragiu” iubitorii de teatru au putut viziona „̆ ” .

Tot vineri, , ., și duminică, , orele . și .,, la Teatrul de Animație a ajuns o poveste care a făcut înconjurul lumii și a fascinat de-a lungul timpului milioane de copii: povestea ștrengarului Aladin, un băiat sărac care a găsit o lampă fermecată cu ajutorul căreia putea obţine şi face tot ce-i poftea inima şi-i visa mintea. , regia: .

Duminică seară, duminică, , ora ., sala Teatrului „Toma Caragiu”, iubitorii de comedie au putut urmări o reprezentație a celei mai recente producții a secției Dramă, spectacolul „ ”, regia Ioan Coman.
Dupa cum spuneam, un weekend full la teatru, unele dintre spectacole au fost sold out.

In statiunile de pe Valea Prahovei, vremea a fost una buna care din nou a atras turistii intr-un numar mare.

Partiile, instalatiile prin cablu, parcurile de distractie de pe partii, toate au fost amenajate si pregatite pentru a le oferi turistilor conditiile necesare de desfasurare ale activitatilor lor preferate.

La Sinaia, Bușteni și Azuga gradul de ocupare din acest weekend s-au situat intre 80-85%. A nins, astfel ca stratul de zapada a fost proaspat, semn ca vom avea parte inca o buna perioada de timp, de activitatile specifice pe partii.

La Campina și Breaza, deasemenea gradul de ocupare din acest weekend a fost de 80% , nu a avut loc niciun eveniment la nivel local.

Apdt Ph este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcțiuni de OMD, organizație de management al destinatiei, înregistrată din 2008 la inițiativa ANAT.

Apdt Prahova este Asociatia reprezentativa din turismul judetean, înregistrată in 2008 ca parteneriat public-privat si care reunește alături de Consiliul Judetean, consilii locale, hoteluri, agenții de turism, Camera de comert si industrie, UPG.

Prahova se imparte intre ajutorarea refugiaților și turism

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *