StireAPDT Prahova prezenţă simultană la două evenimente majore ale turismului românesc
 Prima decadă a lunii aprilie  2016 prilejuieşte APDT Prahova o premieră în activitatea sa. Pentru prima dată asociaţia de promovare este prezentă cu stand propriu atât la inaugurarea oficială a Centrului de Afaceri Multifuncţional Lumina Verde deschis pe 5 aprilie 2016 în Parcul Industrial Ploieşti Vest, cât şi la Târgul internaţional Tourism. Leisure. Hotels ce are loc între 7 şi 10 aprilie la Chişinău.

La Lumina Verde evenimentul se va derula până pe 10 aprilie şi va găzdui printre altele o  importantă întâlnire a peste 500 de primari veniţi din toată ţara. Până acum vizitatorii, importanţi oameni din mediu de afaceri şi din administraţia locală, au fost încântaţi atât de salonul de fotografie prezentat de APDT Prahova  în colaborare cu Clubul de Turism şi Arte Escamonde Ploieşti, cât şi de calitatea printurilor şi de seriozitatea promovării destinaţiilor prahovene.

Lumina Verde este o investiţie de aproape 6 milioane de euro, realizată cu fonduri europene. Centrul deţine spaţiu  expoziţional pe doua nivele, săli de conferinţă complet dotate şi spaţii de birouri pentru firmele din zonă. Cea mai mare sala de conferinţă are capacitatea de 150 persoane şi poartă numele celui mai important om de afaceri al secolului trecut, prahoveanul Gheorghe Grigore Cantacuzino – supranumit Nababul.  De notat că întreaga  structură a construcţiei este metalică şi este concepută într-un stil arhitectural post industrial cu dotări de ultimă generaţie  tehnologică cu instalaţii eco care generează energie nepoluantă întregului edificiu.

La Chişinău, APDT Prahova onorează  cea dea XXI –a ediţie a târgului de turism din Republica Moldova şi, alături de SanConfind Poiana Câmpina şi de Hotel Internaţional Sinaia, va promova, în standul rezervat României, destinaţiile de top prahovene, din care nu lipsesc atracţiile din Breaza, Câmpina, Slănic, Cheia, Sinaia, Buşteni şi Azuga. În acest sens pe 7 aprilie APDT Prahova va susţine, pentru profesioniştii industriei turistice moldovene, o  conferinţă cu tema: „Prahova. Regina Vacanţelor Tale”.