Convertor rapid click aici
Curs BNR valabil pentru 23.09.2018
Curs valutar BNR :

SPA si wellness

Atunci când frigul de afară este prea aspru şi ne dorim clipe de răsfăţ o soluţie foarte bună sunt centrele SPA, sauna, jacuzzi, sălile de fitness s.a.

În Prahova găsiti 3 centre specializate de SPA şi tratament la Cornu – Centrul Bali SPA***, Breaza - Complexul de Terapie Natural Alexandra*** şi Slănic – Baza de tratament din cadrul Hotelului Slănic***.

Într-un loc binecuvântat de Dumnezeu, în care natura a pus la un loc darurile sale ozon, pădure, păşuni, munţi şi văi, trandafiri şi iarbă, izvoare susurând şi păsări ciripind – oaspeţii Centrului Bali SPA vin să se desprindă de stress-ul vieţii cotidiene, să-şi cureţe corpul de poluare şi toxine, să-şi relaxeze sufletul şi să-şi înalţe spiritul – în primul centru holistic de slăbire şi wellness din România, ce recreeaza atmosfera magică din Bali, insula zeilor.

Pentru relaxare şi refacere este nevoie nu numai de un anumit regim, ci şi de odihnă şi de mişcare: odihnă în camere de lux, cu dotări de excepţie, mobilier şi decoruri originale din Bali, insula zeilor şi vedere asupra peisajului subcarpatic din Cornu şi miscare în superbul parc şi pe aleile mărginite de pomi fructiferi şi brazi.

Exercitiul fizic este necesar pentru a pune muschii în mişcare şi pentru a scăpa de grăsimi accelerându-le metabolismul. Gimnastica medicală şi fitness-ul pentru supraponderali în sală pot alterna cu băi în jacuzzi şi aqua-jogging sau înot în piscina acoperită; masajele balineze sau shiatsu pot fi urmate de saună şi duşuri răcoroase, iar antrenamentele de tenis sau basket de lecţii de golf; presopunctură şi băile de plante pot alterna cu drumeţii în Carpaţi iar sedinţele de mental training pot deschide serile dansante, în care valsul se împleteşte cu samba braziliană.

Toate acestea se vor desfăşura sub atenta supraveghere medicală şi vor avea drept corolar îmbunătăţirea sănătăţii dar şi a frumuseţii oaspeţilor Centrului Bali SPA care vor beneficia de ultimele aparate şi tehnici de estetică corporală şi reîntinerire.

Adresându-se deopotrivă oamaneilor cu sau fără probleme de sănătate, Complexul de Terapie Naturală Alexandra derulează programe de prevenire şi combatere a: bolii, stresului şi îmbătrânirii. Acestea au ca obiectiv relaxarea, precum şi îmbunătăţirea tonusului general prin terapii alternative, exerciţii fizice, odihnă activă şi alimentaţie ecologică.

În cadrul programelor oferite puteţi beneficia şi de terapie educaţională pentru „reinventarea” modului de alimentaţie, de viaţă şi reevaluarea atitudinii personale faţă de sănătate, organism şi mediu – post cură. Tratamentele complete oferite sunt: fitoterapie şi gemoterapie, aromaterapie, dietoterapie. Recuperarea balneofizioterapeutică cuprinde: hidroterapie (saună, băi), masaj şi reflexoterapie, fitness, electroterapie (inclusiv Laser), împachetări cu spirulină vie, aeroterapie. Alte servicii care pot fi oferite sunt: cosmetică şi estetică corporală şi termografie.

Baza de tratament din incinta hotelului Slanic este dotată cu aparatură modernă. Bolile cronice ale aparatului respirator (astm bronsic, bronşita cronică, bronhopneumopatie cronică obstructivă, emfizem pulmonar, infecţiile recurente ale tractului respirator superior, rino-sinuzite cronice, laringo-traheite cronice) beneficiază de tratament complex recuperator reprezentat de: microclimatul de salina;aerosoloterapie; electroterapie (MDF, unde scurte, ultrasunete, infraroşii şi ultraviolete, microunde); kinetoterapie respiratorie; masatoterapie.
Patologia reumatismală (reumatism cronic degenerativ şi inflamator, reumatismul abatricular etc.) reprezintă o a doua categorie majoră de afecţiuni ce beneficiază de tratamente complexe reprezentate de: balneoterapie (lacurile saline, bazinele, salile de băi calde cloruro-sodice, de plante şi salile de duş-masaj, duş gigant, duş scoţian); termoterapie (nămol sapropelic, parafinat, parafango); hidrokinetoterapie şi kinetoterapie individuală şi colectivă; electroterapie de joasă şi medie frecvenţă analgezică şi de electrostimulare (galvanizare simplă, ionizări, băi galvanice, curenţi dinamici, curenţi Trabert, curenţi Huffshmidt) şi electroterapie de înaltă frecvenţă – unde scurte, ultra-sunete, microunde; magnetoterapie, fototerapie;laser-terapie; Masoterapie.
Alături de patologia reumatismală, cea neurologică (hemipareze, para şi tetrapareze, pareze periferice, neuropareze periferice, etc.) şi cea post traumatică recentă şi sechelară beneficiază de factorii terapeutici din staţiune. Lacurile, bazinele şi băile saline hiperconcentrate se adresează şi altor categorii patologice: boli de metabolism şi nutritie (gusa, pseudogusa şi obezi, pentru acestia din urmă existând programe speciale de cură); boli dermatologice (psoriazis); boli inflamatorii cronice ale tractului uro-genital la femei; unele boli endocrine (hiposecreţiile glandulare).
Staţiunea dispune de posibilităţi de investigatie paraclinice (RX, analize de laborator, probe respiratorii). Staţiunea Slănic nu se adresează numai persoanelor suferinde. Curele balneare antistres, curele pentru prevenirea bolilor adresate persoanelor care lucrează în noxe respiratorii, curele de sănătate adresate persoanelor sedentare şi curele geriatrice completează tabloul activităţii de prevenire şi tratament. O altă categorie căreia i se adresează staţiunea Slănic este reprezentată de sportivi, aceştia beneficind de climatul şi relieful colinar din localitate, de microclimatul din salină şi facilităţile de antrenament din cadrul camplexelor balneare.

Centre SPA sau proceduri de tip SPA se găsesc şi în unităţile de cazare din Prahova astfel:

- în Ploieşti: Hotel Central***, VigoHotel***, Hotel Maryo***

- în Băneşti: Casa Augsburg****

- în Cornu: Pensiunea La Ruşi****

- în Breaza : Complexul turistic Gclub Breaza***

- în Sinaia: Hotel Internaţional****, Hotel New Montana****, Hotel Rowa Dany****, Hotel Smart****, Hotel Rina***,

- în Buşteni: Complex Gura Diham***, Casa Magica***, Complexul Cochet****

- în Azuga: Hotel LuxGarden*****, Flora Alpina****

- în Văleni de Munte: Hotel Capitol***

Saună, jacuzzi, fitness, piscină interioară ş.a.:

- în Ploieşti : Vila Bijoux

- în Câmpina: Hotel Amana INN***