Convertor rapid click aici
Curs BNR valabil pentru 19.10.2017
Curs valutar BNR :

Drumul Vinului

Drumul Vinului reeditează un segment mai vechi dintr-un drum al vinului folosit de romani, care străbatea Europa. Acesta străbate podgoriile renumite ale judeţului şi include popasuri la conace, curţi domneşti şi mănăstiri. Drumul trece prin localităţile Filipeştii de Târg, Băicoi, Boldeşti, Bucov, Pleaşa, Valea Călugărească, Iordăcheanu, Urlaţi, Ceptura, Fântânele, Tohani, Gura Vadului, Călugăreni, iar pentru a exploata în totalitate ,,aurul lichid”, s-au introdus în circuitul turistic vitivinicol cramele de la Urlaţi şi Azuga unde sunt oferite spre degustare vinuri şi spumante excepţionale, însoţite de meniuri câmpeneşti tradiţionale.

Vă invităm ca din această lună să experimentaţi Drumul Vinului din Prahova, să vizitaţi podgoria Dealu Mare, numită şi “Patria vinurilor roşii”, datorită climatului foarte bun pentru vinurile roşii. Unul dintre cele mai cunoscute vinuri din această zonă este Feteasca Negră care este numit şi “Ambasadorul vinurilor româneşti” datorită calitătilor lui deosebite si recunoasterii internaţionale.

Pentru a afla mai multe despre Drumul Vinului consultati brosura aici. (English version here)

Propunerea pe care o facem noi în acest moment cuprinde vizitarea :

• cramelor: Domeniile Tohani, Crama Budureasca, Crama SERVE, Crama Rotenberg, Domeniile Dealu Mare Urlaţi, Cramele Basilescu, Conacul Urlăţeanu, ICDVV sau a restaurantelor cu crama: Casa Seciu şi Pensiunea Feteasca Neagră
  • obiectivelor turistice: Muzeul Conacul Bellu, Mănastirea Vărbila, Mănăstirea Jercălăi, Muzeul Crama 1777 sau Mănăstirea Zamfira.

Vizitele la crame se fac în general cu o rezervare prealabilă de cel puţin 2 zile şi pentru un număr minim de 6-15 persoane, în funcţie de cramă.

Dacă doriţi să vă organizaţi singuri vizita aveţi datele de contact de la obiectivele de pe traseu în brosura de mai sus. Conform legislaţiei române trebuie să ţineţi cont că persoana care vă va conduce pe acest frumos drum nu poate să participe la degustări, de aceea vă propunem forma organizată de agenţiile de turism, unde vă lăsaţi maşina acasă.

Pentru o vizită pe Drumul Vinului vă propunem să alegeţi o experienţă de :

• O zi (vezi aici oferta)
  • O jumătate de zi (vezi aici oferta)
  •  Două zile (vezi aici oferta)

Dacă eşti agenţie de turism sau cramă şi doreşti să realizezi un pachet şi să-l promovezi prin APDT Prahova te rugăm să ne contactezi. Ofertele de mai sus au rolul de testare a pieţei şi nu reprezintă unicele pachete de pe piaţă. Acestea sunt însă testate de Asociaţia noastră.

Mai multe informatii aici