Comunicate de presaCampina Verde 2016
 Campina Verde este un proiect al Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Prahova, in parteneriat cu Primaria Municipiului Campina si Clubul de Turism si Arte Escamonde Ploiesti. Proiectul este finantat de Fundatia pentru Parteneriat si Mol Romania.

 

Scopul

Reabilitarea parcului din zona Clubului Copiilor Câmpina prin implicarea comunității locale, implicit a copiilor, în păstrarea și amenajarea spațiilor verzi din localitatea lor.

 

Obiective

  • Implicarea a 30 de voluntari, 20 de copii cu vârsta între 7-15 ani și 10 adulți între 18-45 ani în amenajarea și reamenajarea parcului din fața Clubului Copiilor.
  • Explicarea importanței protejării mediului și a implicării fiecărui voluntar în activități ecologice la peste 200 de copii.
  • Realizarea unei alei senzoriale prin care vizitatorii parcului vor putea intra in contact cu peste 20 de elemente din ecosistemele României.
  • Realizarea a cel puțin 3 evenimente cu temă ecologică în zona parcului, adresate copiilor între 7-15 ani din Câmpina și nu numai.
  • Creșterea numărului de copii și adulți care vizitează parcul cu 10% în primele 3 luni.

 

Evenimente

  • seminarii de educatie ecologica
  • concurs de jucarii confectionate din materiale reciclabile. 
  • concurs de haine confectionate din materiale reciclabile. 

 

Regulament general pentru concursurile Câmpina Verde


1. Prezentul regulament se aplică pentru toate concursurile desfăşurate în perioada 1 iunie-15 iulie, în cadrul proiectului Câmpina Verde.

2. Pot lua parte la aceste concursuri numai copiii care au vârsta între 5-15 ani, însotite de un adult.

3. Participanţii la concursurile Câmpina Verde pot să câştige doar o singură dată în cadrul aceluiași concurs, în cadrul unei ediții.

4. Premiile materiale se ridică obligatoriu de către câștigător la finalul concursului.

8. Premiile care nu au putut fi înmânate căştigătorilor în ziua concursului se consideră anulate şi câştigătorii pierd dreptul de a mai intra în posesia lor.

9.Câștigătorii vor fi anuntați în direct, la locul de desfășurare a concursului, în urma încheierii fiecarei etape de concurs în parte.

10. Eventualele litigii apărute între Organizator și participantii la concurs se vor rezolva pe cale amiabilă sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești române competente. Premiul oferit nu poate fi echivalat în bani. Dacă un câștigător renunță la premiu sau nu întrunește condițiile de acordare a premiului specificate la Punctul 2 din Regulamentul General de participare, el nu poate avea alte pretenții materiale sau morale, iar premiul se reportează pentru un alt concurs.

 

Anexa 1

la Regulamentul General pentru Concursurile Câmpina Verde

Regulament pentru Concursul de jucării confecționate din materiale reciclabile

 

1.Concursul va avea loc pe 1 iunie, în zona Clubul Copiilor, între orele 10-12, urmând ca jurizarea și premierea să se facă între orele 12-13.30.

2.La concurs vor participa maxim 200 de copii între 5-12 ani, în echipe de câte 2 persoane, care s-au înscris în prealabil pe office@asociatiaturismprahova.ro sau la locul desfășurării, între orele 8.30-9.30. La înscriere fiecare copil din echipă primește un număr al echipei. Pentru înscriere sunt necesare: numele și prenumele copiilor, vârsta, localitate de reședință, numele adultului însoțitor, număr de telefon și e-mail adult. Pentru înscrierile online adultul însoțitor va semna în tabelul participanților înaintea începeri concursului.

3.Cei maxim 200 de participanți vor realiza o jucărie din materiale reciclabile timp de 2 ore, din materiale și cu ustensile necesare confecționări aduse de ei.

4.Un juriu format din 4 membri vor juriza creațiile copiilor și vor acorda puncte de la 1-10. 10 puncte primește jucăria cea mai frumoasă. Primele cele mai mari 3 punctaje vor câștiga primele 3 locuri. Dacă apar echipe cu punctaj egal departajarea se va face prin votul unic al publicului prezent.

5.Premiile I, II și III sunt acordate la final în cadrul unei festivități de premiere.

 

 

Anexa 2

la Regulamentul General pentru Concursurile Câmpina Verde

Regulament pentru Concursul de haine confecționate din materiale reciclabile

 

1.Concursul va avea loc pe 1 iunie, în zona Clubul Copiilor, între orele 11-13.30, urmând ca jurizarea și premierea să se facă între orele 13.30-15.00.

2.La concurs vor participa copii între 12-15 ani care s-au înscris în prealabil pe office@asociatiaturismprahova.ro sau la locul desfășurării, între orele 9.30-10.30. La înscriere fiecare participant primește un număr. Pentru înscriere sunt necesare: numele și prenumele copiilor, vârsta, localitate de reședință, numele adultului însoțitor, număr de telefon și e-mail adult. Pentru înscrierile online adultul însoțitor va semna în tabelul participanților înaintea începeri concursului.

3.Participanții vor realiza o vestimentație din materiale reciclabile timp de 2 ore, din materiale și ustensile necesare realizării aduse de ei. De asemenea, la final, trebuie să prezinte vestimentația pe un manechin (ea/ el sau prieten) în cadrul unei defilări.

4.Un juriu format din 4 membri vor juriza creațiile copiilor  prezentate în cadrul unei defilări finale și vor acorda puncte de la 1-10. 10 puncte primește vestimentația cea mai frumoasă. Primele cele mai mari 3 punctaje vor câștiga primele 3 locuri. Dacă apar concurenți cu punctaj egal departajarea se va face prin votul unic al publicului prezent.

5.Premiile I, II și III sunt acordate la final în cadrul unei festivități de premiere.